İLHAM VEREN KONUŞMALAR
Bazen dilinin ucundadır da ifade edemezsin, bir başkasından duymak iyi gelir.
Veya bazen ihtiyacın olan bir örnektir ve yolunu açar.
Bazen birilerinin de daha önce senin geçtiğin yollardan geçtiğini bilmek iyi gelir.
Bazen hiç aklında yokken aklına düşüverir, hayatın değişir.
İlham sonsuz olasılıklarla dolu, güçlü ve büyülü bir kaynaktır.
Sana dokunduğunda gözlerin parlar, hayatında bir daha hiçbir şey aynı olmaz.
Öyle ki, birilerinden ilham almaya da, birilerine ilham kaynağı olmaya da paha biçilemez.
.
.
1. Steve Jobs ‘un İlham Veren Konuşması
Teknoloji devi Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un Stanford Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı ünlü konuşması sayısız kıymetli mesajla dolu. Hayatından 3 hikaye anlatır.
Birinci hikaye hayatımızdaki noktaları geriye dönerek birleştirmenin inanılmaz bilgeliğiyle ilgili.
İkinci hikaye aşk ve kayıpla; ve üçüncü hikaye ölümle ilgilidir.
2. Steven SpIelberg – LIsten to your IntuItIon (SEZGİLERİNİ DİNLE)
E.T. ve Jurassic Park gibi unutulmaz pek çok filmin yönetmeni Steven Spielberg, Harvard mezunlarına yaptığı bu konuşmada içimizde, kim olduğumuzu fısıldayan sesin, sezgilerin kıymetinden bahsediyor. Peki ya siz o sese kulak veriyor musunuz?
3. BRENE BROWN, SAVUNMASIZLIĞIN GÜCÜ, POWER OF VULNERABILITY
Brene Brown insandaki yakınlık duygusu üzerinde çalışıyor – empati, ait olma, sevme yeteneklerimiz. TEDxHouston’daki bu etkileyici, eğlenceli konuşmada, araştırmasından derin bir içgörüyü paylaşıyor, kendini tanımaya ve böylece insanlığı tanımaya onu iten kişisel arayışını.
4. BİZİ SABOTE EDEN İÇ SESLERİMİZ
Bu video bizi sabote eden iç seslerimizi oldukça etkili bir şekilde anlatıyor. Bu gerçek potansiyelimizi kullanmamızı engelleyen iç sesler nereden geliyor ve onların üstesinden nasıl geliriz?
5. KURBAN VE OYUNCU PERSPEKTİFLERİ NASIL İŞLİYOR ? VICTIM VS. PLAYER MINDSET
Hayata bakışımızda hangi perspektifi seçtiğimiz tüm hayatımızı tamamen değiştiriyor. Conscious Business kitabının yazarı Fred Kofman bu eylenceli ve bir o kadar çarpıcı videoda bu iki perspektif arasındaki farkları anlatıyor. Bu noktada kendimize şu soruyu sormalıyız: “Hayatımın hangi alanında veya hangi ilişkilerimde farkında olmadan kurban perspektifinden bakmayı seçiyor olabilirim?”
6. “YAPMAK” DEĞİL, “OLMAK”
Belli olgunluğa ve bilgeliğe gelmiş kadınların, yapmaya gereğinden fazla odaklanarak, olmayı nasıl da kaçırdıklarını anlattıkları duygusal ve etkili bir video.
7. EN DERİN KORKUMUZ
Bu videoda Sevgiye Dönüş kitabının yazarı Marianne Williamson, tüm korkularımızın altında yatan en derin korkumuz ile ilgili olarak çarpıcı tespitlerde bulunuyor.
8. EMPATİ VE SEMPATİ ARASINDAKİ BÜYÜK FARK
Birinin yaşadığı üzüntüyü veya çektiği acıyı hafifletmenin en iyi yolu nedir? Bu güzel animasyonlu kısa filminde, Dr Brené Brown, bize empatinin gücünü, sempatinin ise karşımızdaki kişiye ve ilişkimize ne kadar zarar verdiğini anlatıyor.
9. NASIL İYİ BİR DİNLEYİCİ OLUNUR ?
Malesef ne iş hayatımızda ne de özel hayatımızda iyi bir dinleyici olmanın önemi ve bunun nasıl mümkün olabileceğiyle ilgili fazlaca bir odak yoktur. Oysa iş hayatında başarı ve özel hayatta kaliteli ilişkiler kurmamız bu yetkinliğimizi geliştirmemize bağlıdır.
10. ETKİLİ YÖNETİCİLİK İÇİN 5 KRİTİK ALAN
.
11. İŞ – ÖZEL HAYAT DENGESİ NASIL SAĞLANIR ?
İş-yasam dengesi işvereninize bırakılamayacak kadar önemli bir konudur, diyor Nigel Marsh. TEDxSydney’de, Marsh aile, is ve verimlilik arasında ideal denge sağlanmış bir günü sunuyor — ve bunu başarmanız için coşkulu bir teşvikte bulunuyor.
12. AKIŞ ( FLOW ) Mihaly Csikszentmihalyi
Bilim adamı Mihaly Csikszentmihalyi akışta olmak üzerine bilimsel bir bakış açısı sunuyor.
13. Dayanıklılığın BİLİMİ
Esneklik ve dayanıklılık üzerine ilham veren çeşitli hayat hikayelerine değinilen oldukça etkili bir video.
14. İÇİMİZDEKİ FARKLI SESLER KONSEPTİNİN ARKASINDAKİ BİLİM- SHIRZAD CHAMINE
Stanfort Üniversitesi profesörlerinden Shirzad Chamine, içimizdeki farklı seslerin bize olan etkilerine dair Nöro bilimi ve psikoloji bilimi üzerine yaptığı araştırmalara dayanarak anlatıyor. Konuşmasında sabotörleri ve onun “Sage” , benim “Kaptan” diye isimlendirdiğim içimizdeki bilge tarafları anlatıyor.
15. LİDERLİK PREZANSI
OLMAK İSTEDİĞİN LİDER GİBİ DAVRAN
Stanford Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Richard Cox, özgün ve doğal yapımızı koruyarak liderlik varlığımızı ve duruşumuzu nasıl geliştirebileceğimizi ve bu sayede hem etki yaratan bir otoriteye hem de ulaşılabilir bir lidere nasıl dönüşebileceğimizi anlatıyor.
16. FİZİKSEL BEDENİMİZ DUYGU DURUMUMUZU NASIL DEĞİŞTİRİYOR ?
VÜCUT DİLİN BENLİĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR, AMY CUDDY
Vücut dili başkalarının bizi nasıl gördüğünü etkilemekte, fakat kendimizi nasıl gördüğümüzü de değiştirebilir. Sosyal psikolog Amy Cuddy, “güç duruşu”nun– insanın kendinden emin olmadığı durumlarda bile kendinden emin şekilde duruş sağlamasının–, o kişinin beynindeki testesteron ve kortizol düzeylerini etkileyebileceğini ve belki de o kişinin başarı şansını etkileyebileceğini gösteriyor.
17. ÇATIŞMA BİR FIRSATTIR – CONFLICT AS AN OPPORTUNITY
Çatışma her zaman olumsuz bir şey olmak zorunda değil. Judy Ringer çatışmanın güzelliğini ve fırsatlarını Aikido sporundan yola çıkarak çok etkili bir şekilde anlatıyor.
18. TAKIMLARDA ÇATIŞMA YÖNETİMİ
Stanford Üniversitesi professörlerinden Lindred Greer verimliliği ve çalışan bağlılığını zayıflatan çatışmaların yönetimi ile ilgili ipuçları veriyor.
19. BİZİ VE ÇALIŞANLARIMIZI NE MOTİVE EDER?
AUTONOMY, MASTERY PURPOSE
Dan Pink çalışanları motive ettiğini sandığımız faktörlerin arkasındaki gerçek sebepleri gün ışığına çıkarıyor ve gerçek motivasyon kaynaklarını açıklıyor.
20. MINDFULNESS – MIND IN A JAR
Bu videoda “Mindfulness” kavramı oldukça etkili bir animasyonla anlatılıyor.
21. MINDFULNESS NEDİR?
Bu kısa animasyonda minfulness olarak literatüre geçen farkındalık kavramının ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğreneceksiniz.
22. MINDFULNESS IN DÜŞÜNCE VE DUYGULARLA İLİŞKİSİ
Bu videoda bilim adamı John Kabat Zinn minfulness ın düşünce ve duygularımız üzerinde nasıl bir etkide bulunduğunu ve hayatımıza olan somut katkılarını anlatıyor.
23. KENDİNE ŞEVKAT ( SELF COMPASSION )
Kendimiz için son derece zor olmak çok kolaydır ama bu kişisel gelişimimiz ve mutluluğumuzun önünde büyük bir engeldir. Bu kısa animasyonda kendimize şevkati nasıl geliştirebileceğimizi öğreniyoruz.
24. BÜYÜK ORKESTRA ŞEFLERİ GİBİ YÖNETİN
Bir orkestra şefi büyük bir liderlik problemiyle karşı karşıyadır: Tek söz söylemeden kusursuz bir harmoni yaratmak. Bu etkileyici konuşmada Itay Talgam tüm liderler için çok önemli dersler çıkararak 20. Yüzyıl’ın altı büyük orkestra şefinin kendine has stillerini gösteriyor.
25. KOÇLUK NASIL YAPILIR ?
Bu videoda bir yönetici ve çalışan arasındaki demo koçluk görüşmesine tanıklık edeceksiniz ve teorik olarak bildiğiniz koçluk kavramının bir yönetici ve çalışan arasında, uygulamada nasıl olabileceğini görme imkanı bulacaksınız.
26.YÖNETİCİYE NASIL GERİ BİLDİRİM VERİLİR ? OLUMSUZ BİLE OLASA
Koçluk seanslarımda en çok karşılaştığım sorulardan biri yöneticimize nasıl geri bildirim verebileceğimiz oluyor. Bu video bu konuda sizlere yol gösterecek.
27. YÖNETİCİYE GERİ BİLDİRİM DEMOSU
Tüm çalışanların yöneticiye nasıl doğru ve etkili geri bildirim verilebileceğini öğrenmesi kritiktir. Ben koçluk seanslarımda genelde danışanlarımın şu iki durumda olduğunu gözlemliyorum. Ya yanlış yöntemlerde geri bildirim vererek ilişkilerini zora sokuyorlar ya da hiç geri bildirim vermeyerek sorunun bir kangren olmasına sebep oluyorlar. Bu demo video bu konuda size farkındalık kazandıracak.
28. İŞ YERİNDE ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA
Bu videoda sizlerle işyerinde zor insanlarla başa çıkma yollarından ilkini paylaştım. İşyerinde zor insanlarla başa çıkma tekniklerine takip eden videolarımda daha detaylı olarak devam edeceğim. İş hayatında hepimiz zor insanlarla veya zor ilişkilerle başa çıkmak zorunda kalmışızdır, ve belki de siz şu anda böyle bir durumdasınız ve bununla nasıl başa çıkacağınızla ilgili çareler arıyorsunuz. Ve maalesef içinde bulunduğunuz bu durum oldukça demotive edici olabileceği gibi ve performansınızı dahi etkiliyor olabilir. Bu videoda zor insanların kullandıkları 4 davranış halini öğrenecek ki bunlara toksik davranışlar da diyoruz ve bunlara maruz kalmamak için yapmanız gerekenleri öğreneceksiniz.
29. HOR GÖRME VE MOBBING İLE BAŞA ÇIKMA
.
30. ELEŞRİRİ / SUÇLAMA VE SAVUNMA İLE BAŞA ÇIKMA
.
31. ETKİLİ LİDERLİĞİN 9 ANAHTARI
.
32. ÖZ ŞEFKAT İLE İÇİNDEKİ ÖZGÜVENİ KEŞFET
.
33. EN İYİ LİDERLİK KİTAPLARI
.
34. YÖNETİCİ SERT Mİ OLMALI ?
.
35. YÖNETİCİYİ YÖNETMEK
.
36. POZİTİF HAYIR DİYEBİLMEK
.
37. SINIZ ÇİZMEKLE DUVAR ÖRMEK ARASINDAKİ FARK
.
38. BAŞARISIZ LİDERLİK FORMÜLÜ : KİBİR
.
YEŞİM YERLİ HAKKINDA BİLGİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ https://youlabcoaching.com/yesim-yerli/
.