Sen Neye Hazırsan O da Senin İçin Hazırdır

Sen Neye Hazırsan O da Senin İçin Hazırdır

Hazır Olmak

Kendimizi sürekli bir şeyleri isteme halinde buluyoruz. Şöyle bir işim olsun, terfi edeyim, şöyle bir yaşamım olsun, şöyle ilişkilerim olsun, şöyle görüneyim, kilo vereyim veya alayım, sigarayı bırakayım, evleneyim veya boşanayım, çocuk sahibi olayım veya daha çok param olsun, bunlardan bazıları. Peki biz istediğimiz o şeye ne kadar hazırız?

 

Günümüzde medya ve sosyal medya da bu konuda bize geniş bir menü sunuyor. Ve sürekli bir isteme halinde buluveriyoruz kendimizi. Bu isteklerimizin bazıları gerçekleşiyor, bazıları ise gerçekleşemiyor. Hiç düşündünüz mü, gerçekleşen isteklerinizle gerçekleşemeyenler arasındaki fark ne?

 

Belki ilk etapta en yüzeydeki ilk cevaplar, “yeterince iyi değilim” veya “bunun için yeterince yetenekli veya donanımlı değilim” olabilir. En yüzeyden, dışarıdan bakıldığında bunların doğruluk payı var gibi de görünebilir. Ama en derinden kendine sorman gereken soru şu: “Ben buna hazır mıyım?”  Bu soruya iliklerine kadar hissederek “evet” cevabını verebiliyorsan, işte o zaman o istediğin şey de senin için hazırdır ve sana doğru yola çıkmıştır.

 

Bir şeye, hayale veya hedefe hazır olmak ne demek?  

Bir şeye, hayale veya hedefe hazır olmak onun için gerekli içsel çalışmalarımızı yapmış ve netleşmiş olmak demektir.

İstediğim o şeyi elde ettiğimde olduğum yeni “ben” olarak yaşamak nasıl bir şey, ne duygular çağrıştırıyor? Bununla ilgili cesaretim var mı? Veya korkularım neler?

İstediğim o şeyi elde ettiğimde olduğum yeni “ben”, yaşamımda pusulalarım olarak var olan kişisel değerlerimin neresine düşüyor? Örtüşüyor mu, yoksa çelişenler var mı?

İstediğim o şeyi elde ettiğimde olduğum yeni “ben” e dair hangi önyargıları veya varsayımları taşıyorum?

 

Kendine bu soruları sorup, gelen cevaplar üzerinde içsel çalışmanı yapmalısın. Bu çalışmanın önemli bir diğer aşaması da, o hayalin için minik deneyler yapmak. Temsili bebek adımları atmak veya küçük bir simülasyonunu yapmak. Ve onu yaparken veya o olurken kendini gözlemlemek. “Şu an bu hayale ve kendime dair neleri fark ediyorum, ne öğrendim?” gibi sorular sormak.

 

 Evet. Bu çalışmanın sonunda çok daha kararlı ve net bir şekilde bu hayaline asılabilirsin. Veya bunun gerçekten sana ait bir hayal olmadığıyla ya da henüz hazır olmadığınla yüzleşiyor olman da mümkün. Her durumda, büyük bir netlik ve iç huzuruyla yoluna devam eder, alman gerek aksiyonları zamanında almak ile ilgili motivasyon kazanırsın.

 

İşte bu sebeple V. Hansen’in bu sözü benim için tüm zamanların en derin ve geliştirici sözü olmuştur. “Sen neye hazırsan, o da senin için hazırdır.”

Yeşim Yerli | Kariyer koçu |Yönetici koçu |Takım koçu | pcc | cpcc

https://youlabcoaching.com/tr/yesim-yerli/